Werken in Zwitserland

Sinds 2015 begeleiden we Nederlandse fysiotherapeuten die de overstap naar Zwitserland hebben gemaakt. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken.

Genoeg werkaanbod

In tegenstelling tot in Nederland heeft Zwitserland een hoger aanbod van vacatures. Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij de Zwitsers vanwege de goede opleiding en attitude. Bovendien liggen de Zwitserse salarissen vele malen hoger dan hier in Nederland.

Begeleiding

Voordat je als fysiotherapeut in Zwitserland aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde “Anerkennung”.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door Eerstelijners bemiddeld te worden?
Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je CV in het Duits
  • Voorstellen bij een Zwitserse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de Zwitserse werkgever
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung en een werkvergunning
  • Je komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

We bieden je graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken in de omgeving waar je woont. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Zwitserland.

Door middel van het invullen van onderstaand formulier kun je een afspraak met ons maken. Je ontvangt dan een bevestiging van de afspraak met hierbij het tijdstip en de locatie van de afspraak.

Informatiegesprek Eerstelijners

Hieronder kun je een video zien van Sander en Job. Ze hebben het bovenstaande formulier al eerder ingevuld, zijn in gesprek gekomen met Eerstelijners en hebben inmiddels een leuke baan in Zwitserland.