Werken in Duitsland

Sinds 2013 begeleiden we Nederlandse fysiotherapeuten die de overstap naar Duitsland hebben gemaakt. Graag helpen we ook jou aan een vaste baan en de procedures die daarbij komen kijken.

Genoeg werkaanbod

In tegenstelling tot in Nederland liggen de banen in Duitsland voor het “oprapen”. Daarbij komt ook nog eens dat Nederlandse fysiotherapeuten zeer geliefd zijn bij onze oosterburen vanwege de goede opleiding en attitude.

Begeleiding

Voordat je als fysiotherapeut in Duitsland aan de slag kunt, zul je allereerst je Nederlandse diploma moeten laten erkennen. We begeleiden je graag bij het verzamelen van de juiste documenten en de aanvraag van de zogenaamde “Anerkennung”.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd om door Eerstelijners bemiddeld te worden?
Onze procedure ziet er als volgt uit:

  • Kennismakingsgesprek
  • Opstellen van je CV in het Duits
  • Voorstellen bij een Duitse werkgever naar keuze
  • Gesprek bij de Duitse werkgever
  • Start van het aanvragen van je Anerkennung
  • Je komt rechtstreeks in dienst bij je nieuwe werkgever

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

We bieden je graag de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak met ons te maken in de omgeving waar je woont. Je kunt dan al jouw vragen stellen met betrekking tot het werken in Duitsland.

Door middel van het invullen van onderstaand formulier kun je een afspraak met ons maken. Je ontvangt dan een bevestiging van de afspraak met hierbij het tijdstip en de locatie van de afspraak.

Informatiegesprek Eerstelijners